BENOÎT FERON

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf
  • Web Sites

Benoît Feron, fotograaf uit Brussel, reist al twintig jaar de wereld rond, en in het bijzonder Afrika, gepassioneerd door de schoonheid van de aarde en haar volkeren.

 

Zijn werk is vrij eclectisch en richt zich op verschillende thema’s.

 

Ten eerste, “etniciteit”, die de diversiteit van volkeren en hun excentriciteit benadrukt, in de vorm van een echte zoektocht naar authenticiteit, om terug te keren naar de bronnen van de mensheid. Een zoektocht waarvoor hij de belangrijkste etnische groepen van de Hoorn van Afrika ging ontmoeten, in de Rift Valley, wat zal leiden tot zijn tentoonstelling en zijn boek “Portraits of the Rift”. En die hem dan zal meenemen naar vele menselijke bijeenkomsten, zoals het Goroka-festival in Papoea-Nieuw-Guinea, het Holi-festival (festival van kleuren) en de grote Kumbh Mêla in India, of zelfs Burning Man in de woestijn van Nevada in de Verenigde Staten. Verenigd.

Daarna hebben wij  “Elements –Terra Abstracta”, een werk over de elementen van de aarde, op een abstracte manier gefotografeerd met verschillende benaderingen, gaande van luchtfotografie tot macrofotografie. Onder zijn blik worden de vier elementen van de natuur (water, vuur, lucht en aarde) ware artistieke schilderijen.

Maar ook Afrikaanse dieren in het wild, die hij elk jaar fotografeert, vooral tijdens fotoworkshops die hij begeleidt in verschillende Afrikaanse landen.

Als auteur van verschillende boeken en talrijke tentoonstellingen publiceert hij dit najaar het boek VOYAGES, waarmee hij aan de hand van meer dan 1.500 foto’s en tientallen anekdotes de dagelijkse virtuele reis door 39 landen aan Facebook-gebruikers tijdens de hele tweede opsluiting, vanaf november, opneemt. 2020 tot april 2021.