Haryo Nindito

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf
  • Web Sites

Haryo Nindito is een portretkunstfotograaf die sinds 1998 in België woont. Zijn passie voor kunstportretten begon pas in april 2018. Hij wordt beïnvloed door kunst in oude schilderijen waar kunstenaars de chiaroscuro-techniek (licht en schaduw) toepassen. Hij post-verwerkt de foto’s om dramatische effecten te creëren.

In de meeste van zijn foto’s lijkt het onderwerp op een prinses die prachtige jurken draagt ​​op prachtige plekken, maar ook met traditionele decoraties uit Indonesië. Hij reist kilometers op ongelooflijke plaatsen en brengt soms Belgische jurken mee, gewoon om prachtige foto’s te maken. Hij heeft fotoshoots gerealiseerd in België, Nederland, Parijs, Londen, Rome, Madrid, Berlijn, Luzern, Oekraïne, Singapore, Java en Bali.

Hij werkt het hele jaar door, binnen / buiten / studio, in alle seizoenen. Hij exposeerde in Den Haag, Brussel en Parijs. In 2020 zal hij tentoonstellen in Brussel, New York, Denemarken en Duitsland in 2021. Hij geeft ook seminaries en workshops over kunstportretfotografie.