Ilhame Essatouni

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf

Ilhame Essatouni (28) studeerde Economisch recht aan de VUB. Tijdens haar studie begon ze aan fotografie-opleidingen in avondschool. Ze aspireerde een carrière als advocate, maar focust zich nu fulltime op haar passie: huwelijksfotografie.

Ilhame heeft een mindset ontwikkeld waardoor ze bijna naadloos overschakelt van foto-modus naar video-modus, wat haar helpt om ook opdrachten te krijgen buiten de eigen landsgrenzen. Haar kenmerkende stijl uit zich in warme kleuren, spontaniteit en het vertellen van echte verhalen achter de koppels die voor de lens verschijnen.

Recent stapte ze over van EOS 5D Mark IV naar EOS R5. Haar meest gebruikte lenzen zijn 24-70 mm 2.8 USM II, 35 mm 1.4 en 85 mm 1.4.

Presentatie

Bij huwelijksfotografie is het belangrijk om snel te kunnen reageren: in tegenstelling tot een geplande fotoshoot moet alles vanaf de eerste keer juist zijn. De gebruiksvriendelijke instellingen van mijn Canon zijn daarbij zeer handig. Daarnaast observeer ik andere fotografen die uitblinken in hun vak, om zo mijn eigen aanpak en techniek voortdurend te verbeteren. In plaats van mezelf blind te staren op technische specificaties van lenzen (er zijn zoveel verschillende mogelijkheden) baseer ik me liever op wat andere professionals gebruiken.