Jorge Camilo Valenzuela

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf
  • Web Sites

Jorge Camilo Valenzuela, geboren in Chili, opgegroeid in Brazilië en woonachtig in Frankrijk, is een wereldburger. Professionele fotograaf en regisseur. Hij werkt over de hele wereld, vooral in tropische bossen.

 

Auteur van fotoboeken uitgegeven door Vilo en National Geographic-edities, deelt hij zijn liefde voor natuurlijk erfgoed door middel van fotografische- en klanktentoonstellingen die in steden als Parijs, Tokio, Barcelona, ​​​​Santiago …
Deze fotografische projecten die verband houden met het milieu en de bescherming ervan vereisen voor hun realisatie een onfeilbare geest en een grote fysieke weerstand in het veld.

Jorge Camilo Valenzuela behoort tot de weinige fotografen en filmmakers die enkele maanden in de moeilijkste en gevaarlijkste jungles ter wereld kunnen verblijven, waaronder de Amazone, Borneo en Afrika om ons hun unieke ecosystemen te laten zien.
Jorge is een verhalenverteller, een getuige van wat er in de wereld gebeurt. Hij reist met een altijd alerte blik en vereeuwigt levensogenblikken die hij omzet in beelden.
Jorge’s doel is om het publiek bewust te maken van het behoud van flora en fauna, om milieueducatie te ontwikkelen en om onze horizon te openen voor het ontdekken van de biodiversiteit van onze planeet.