Lucia Gaggero

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf
  • Web Sites

Elke vrouw is mooi op haar eigen manier en wij als fotografen hebben de macht om andere vrouwen zelfvertrouwen en eigenwaarde te geven.

De samenleving heeft een groot aantal stereotiepe reacties ontwikkeld op bepaalde lichaamstypes, zoals het dikke meisje dat naar de sportschool moet, het magere meisje dat meer moet eten. De gehandicapte vrouw die sympathie nodig heeft, het mooie meisje dat altijd blij is enz. Maar dit zijn gewoon geprogrammeerde reacties die door ons en voor ons zijn gecreëerd als een groter maatschappelijk ideaal voor wat als acceptabel en “normaal” wordt beschouwd.

Elk vrouwelijk lichaam is mooi, er zijn zoveel verschillende vormen, kleuren en texturen op aarde die kunnen worden benadrukt met geschikte lichten en poses.

Het werken met gewone vrouwen, en niet alleen professionele modellen, vraagt ​​speciale aandacht in de studio-opnames en in de relatie met de klant. Ik zal daarom onze technieken van poses en studiolichten delen, evenals andere praktische tips voor succesvolle foto’s en vooral om elk vrouwelijk lichaam te benadrukken.

Zoals Coco Chanel zei: “Schoonheid begint op het moment dat je besluit jezelf te zijn.”

Op de Photo Days presenteert Lucia op 23-10 “De lichamen van vrouwen, ze versterkend in studio-opnames” en op 24-10 “Landschapsfotografie tijdens een reis naar Groenland”.