Pascal Baetens

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf
  • Web Sites

“De gracieuze beweeglijkheid van klassieke ballerina’s deed mij al als kind wegdromen: lichtvoetig, speels, onschuldig en sensueel. Van in het begin van mijn fotografie zie je die bijna sprookjesfiguren die klassieke ballerina’s zijn soms opduiken.

In 2013 ben ik in Bratislava, Slovakije, begonnen met hen op een meer systematische wijze uit hun tempels te halen en daarmee ‘gewone’ mensen in de stad te betoveren.

Alles in de foto’s is zoals ik het gezien en gefotografeerd heb, elk moment heeft echt bestaan. Er is niets geconstrueerd, photoshop-montages wou ik te allen prijze vermijden: alle beelden zijn gemaakt tijdens wandelingen en excursies; personen in de achtergrond waren toevallig aanwezig, we waren afhankelijk van het aanwezige licht.

Het ‘Bratislava in Tutu’ project heeft geleid tot publicaties, tentoonstellingen en levensgrote posters in het ’Tourist Information Center’. En al gauw volgden er workshops en fotosessies in Duitsland, Italië en Argentinië, tot corona een pauze inlaste. Ik kan niet wachten om er opnieuw aan te beginnen ;-)”