Philippe Musch

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf
  • Web Sites

Fotograaf en houder van een masterdiploma en een aggregatie in psycho-pedagogische wetenschappen.

De afgelopen dertig jaar heeft hij zich gespecialiseerd in psychopedagogie van de kunsten en creativiteit en, meer specifiek, in het delicate veld van subjectiviteit bij het maken van beoordelingen op artistiek gebied.
Zijn expertise heeft ertoe geleid dat hij conferenties en trainingen heeft gegeven in Zwitserland, Frankrijk, Quebec en op verschillende scholen en academies in de Franse Gemeenschap van België.

Zijn conferentie als onderdeel van Photo Days 2021 is getiteld “Genieten van een foto, een kunst om te leven!”

Al meer dan 25 jaar is Philippe Musch echt gemagnetiseerd door bomen en hij heeft ze gefotografeerd. Deze wezens die samen twee leefruimtes bezetten: lucht en aarde, zijn voor hem superieur. Hij is gefascineerd door hun levenswijsheid. De boom, ongeacht de omstandigheden, siert onze landschappen met een aanwezigheid als geen ander.

De beelden van deze fotograaf zijn regelmatig tentoongesteld en met name op de beroemde Photokina in Keulen. Ook zijn er diverse publicaties verschenen.

Via zijn conferentie als onderdeel van de Photo Days zal hij zijn werk en zijn gevoelens delen wanneer hij zich in het gezelschap van bomen bevindt.