Shed Mojahid

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf
  • Web Sites

Shed Mojahid, geboren in Brussel in 1986, is een professionele danser en fotograaf. Op 13-jarige leeftijd ontdekte hij Breakdance of B-boying, een dansstijl die zijn oorsprong vond in de Afro-Amerikaanse jeugd van de jaren 70 in de Bronx, New York. In 2004 trad hij toe tot het dansgezelschap Hoochen Crew dat van 2004 tot 2011 de Belgische Breakdance-scene domineerde. Hij won vier keer het Benelux-kampioenschap “Battle of the year”, evenals andere grote internationale wedstrijden.

De Hoochens begonnen aan een internationale carrière die hen naar Parijs, Praag, Berlijn, Bilbao, Amsterdam, Bratislava, Londen, Warschau, Kopenhagen, Los Angeles en Seoul bracht … De Hoochens bereikten het hoogtepunt van hun carrière in 2007 door als zesde te eindigen in de grootste internationale Breakdance-competitie die de beste teams ter wereld samenbrengt.

In 2005, terwijl hij zijn briljante carrière als breakdancer en dansleraar nastreefde, schreef Shed zich in bij INRACI, de school voor fotografie en film in Brussel. Hij begon natuurlijk met het fotograferen van dansers en wist met een uniek gevoel voor timing de stroom van emoties vast te leggen door de kracht en gratie van hun bewegingen. Wat Sheds foto’s uniek maakt, is zijn vermogen om zowel de acrobatische bewegingen van de dansers als de ruimte waarin ze optreden vast te leggen.