Thomas Van Puymbroeck

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf
  • Web Sites

Ga je een dagje struinen door de prachtige 19de eeuwse Zoo van Antwerpen, dan maak je een goeie kans om er onderwaterfotograaf Thomas Van Puymbroeck tegen het lijf te lopen in het adembenemende aquarium. Thomas strikte er zowaar de droomjob van elke onderwaterfotograaf!

Hoewel al jarenlang gefascineerd door het leven onder water, kreeg hij de smaak van de onderwaterfotografie pas te pakken toen hij een duikcursus volgde voor zijn werk. Al na enkele duikbeurten wist hij het wel zeker: onderwaterfotografie zou zijn manier worden om de wonderen van de onderwaterwereld te tonen! Uiteraard is er de – haast letterlijke – ongeziene schoonheid, maar er is eveneens het besef dat deze verborgen wereld dringend bescherming verdient.

De Oosterschelde is hét speelterrein van bijzonder veel onderwaterfotografen. De onderwaterwereld is er dan ook bijzonder fascinerend veelzijdig! Thomas Van Puymbroeck kent de Oosterschelde als zijn broekzak. Tijdens zijn lezing ‘Macrofotografie in de Oosterschelde’ schotelt hij jou de ene verrassing na de andere voor!