Alain Rolland

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf

Alain Rolland is een Belgische fotograaf, geboren in Brussel in 1965. Na in Brussel fotografie te hebben gestudeerd, vloog hij in 1992 naar Los Angeles om zijn carrière als fotograaf verder te zetten, 18 jaar lang fotografeerde hij de grootste namen in Hollywood. Zijn foto’s worden wereldwijd gepubliceerd in tijdschriften zoals “People”, “US Weekly”, “Hello”, “TIME”, “Paris Match”.

In oktober 2019 publiceerde hij het boek “Johnny Intime”, uitgegeven door Le Cherche-Midi, waarin niet-gepubliceerde foto’s van de grootste Franse rockster Johnny Hallyday werden verzameld toen hij in 2007 met zijn gezin naar Los Angeles verhuisde.

Alain is terug  in België sinds eind 2010 en zet zijn carrière voort als persfotograaf op het terrein, waarbij hij met name regelmatig de Belgische koninklijke familie fotografeert.

Voordracht

Alain zal vertellen over zijn passie voor fotografie sinds zijn adolescentie en over zijn lange carrière als fotograaf achter de schermen in Hollywood, met vandaag een verzameling van meer dan 150.000 foto’s van de grootste Hollywood-sterren, zoals Michael Jackson, Brad Pitt, Tom Cruise, Angelina Jolie en vele anderen.