Jasper Lefevre

About the Speaker
  • Profession
    Fotograaf
  • Web Sites

Jasper is een freelance jonge creatief gevestigd in Gent. Hij besteedt al zijn tijd aan fotograferen en creëren. Hij is absoluut gepassioneerd door zijn werk.

“Ik hou van de plaatsen die ik bezoek, de mensen die ik ontmoet en het werk dat ik erin stop. Een andere passie van mij is timelaspe en hyperlapse video-opnames. Deze gebruik ik om verschillende videoproducties een extra dimensie te geven. ”

Mijn doelen zijn inspireren en nieuwe mensen ontmoeten, uitstappen en gaan schieten. Reis de wereld rond en leef met volle teugen.

Met zijn foto ‘Kano in het donker’ is Jasper Lefevre de winnaar geworden van de Belgium National Award van de Sony World Photography Awards 2019. Lefevre schoot zijn winnende werk in het holst van een regenachtige nacht in Walchenklamm, Duitsland. “We hebben Thomas de vorige nacht met zijn kano ontmoet toen we hem zagen varen in het donker op een meer waar we bezig waren met het maken van een timelapse”, vertelt Jasper over zijn foto. “Een dag later stond hij naast ons geparkeerd en we vroegen hem of we hem nog eens konden fotograferen. We reden naar een meer afgelegen locatie en probeerden met elk licht dat we bij ons hadden het bos rond de kloof te verlichten. Hij had zijn eigen lichten gebouwd en zette die in het water om het er transparant uit te laten zien.”